odpowiedz
Ewka z Byszyc: Jaka bryła powstanie poprzez obrót kwadratu dookoła:
a) prostej zawierającej jego bok
b) prostej zawierającej jego przekątną
c) prostej zawierającej odcinek zawierający środki jego boków?
Wykonaj odpowiednie rysunki.
pomoże mi ktoś ?
16 sty 12:40
Hary: a) walec
16 sty 12:45
PW: b) dwa stożki o wspólnej podstawie, której średnicą jest przekątna kwadratu i wysokościach
równych połowie przekątnej
16 sty 12:51
J: b) bryła złozona z dwóch stożków złaczonych podstawami.
c) walec
16 sty 12:52
Ewka z Byszyc: mogł by mi ktoś to rozrysować hym
16 sty 12:55
PW: c) środki przeciwległych boków, czy środki prostopadłych boków?
16 sty 13:14
daras: ja umiałem tylko rysowac martwą naturę
16 sty 13:43
wredulus_pospolitus:
c) dwa równoległe boki −−− walec
dwa prostopadłe boki −−− dwa stożki skrócone o (w sumie) 4 małe stożki
16 sty 13:47
J: Obstaję w c) przy walcu
16 sty 13:49
wredulus_pospolitus:
J ... to zależy o któryś środkach mówimy

chociaż drugi przypadek to może być 'zbyt wysoka
szkoła jazdy' jak na obecny system nauczania, więc możesz mieć rację
16 sty 13:56
J: To jasne, ale tu chyba mamy klasyczny przypadek: a) bok ; b) przekątna ; c) oś symetrii
16 sty 14:03
Alicja : rozrysuje ktos to ?
16 sty 14:47
Mila:

a) Walec, gdzie:
r=a
H=a
16 sty 15:49
Mila:
| | 1 | | 1 | |
b) dwa stożki: ACB, r= |
| a√2, H= |
| a√2, l=a |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
ACD, r= |
| a√2, H= |
| a√2, l=a |
| | 2 | | 2 | |
16 sty 15:57
Mila:

c) walec
H=a
albo ...
16 sty 16:00
Mila:

Nie wychodzi mi rysunek. MOże
Dero narysuje, gdy spojrzy tutaj.
16 sty 16:10
dero2005:

2 stożki ścięte minus 4 stożki małe
16 sty 20:01
Mila:
Pięknie,
Dero 
A Ewka milczy.
16 sty 20:17
dero2005:
Ewa chce spać
16 sty 20:20
kRZYCHU : dziekuje bardz, o to mi wlasnie chodzilo
17 sty 09:31