metoda graficzna
kasienka : Prosze moze ktos pomoc
zad. Rozwiażmetoda graficzna
x+y=9
x−y=−1
y−x=−7
x+y=13
16 sty 11:04
Bizon:
... nie potrafisz rysować prostej ?
16 sty 11:06
kasienka : potrafie ale nie wiem o co w tym chodzi
16 sty 11:09
Bizon:
16 sty 11:09
kasienka : chodzi mi oobliczenia i wogole sam rysunek nic mi nie daje:(
16 sty 11:10
Bizon:
Rozwiązaniem układy równań jest x=... y=...
Graficznie jest to punkt przecięcia się tych prostych (jego współrzędne) o ile proste te
przecinają się
(to tak na chłopski rozum ... niezbyt matematycznie)
16 sty 11:13
Bizon:
... piszesz "metodą graficzną" ... a chcesz obliczeń ...
Mówisz, że potrafisz narysować prostą określoną równaniem ... a teraz chcesz chyba tabelkę
papa
16 sty 11:14
kasienka : tyle wiem chodzi mi o te wspolrzedne w jaki sposob je znalesc obiczyc i jak to rozpisac
16 sty 11:15
kasienka : a ty sie madrzysz jak bys nie wiadomo kim byl nie chcesz nie pomagaj ale nie wydawaj tepych
opini nie musisznic pisac nikt cie nie zmusza wal sie
16 sty 11:17
Bizon:
jesteś tempa jak rawa lux
16 sty 11:27
kasienka : a ty co geniusz

nawet jakby to jakim kurwa prawem mnie oceniasz

nie chcesz pomoc to
spieradalaj nie musisz wal sie na ryj tempy prawiczku
16 sty 11:31
Hary: metoda graficzna
kasienka : Prosze moze ktos pomoc
zad. Rozwiażmetoda graficzna
x+y=9
x−y=−1
y−x=−7
x+y=13
1
y=9−x y=1+x 9−x=1+x =−2x=−8 x=4 x−y=−1 4−y=9 y=−5 miejsce przeciecia 2
prostych
16 sty 11:36
Hary: y=+5
16 sty 11:37
Bizon:
... a ty "kasieńka" ciągle o swojej matce ... wszystko i wszyscy ci się z nią kojarzą.
Wyrazy współczucia
16 sty 12:17