asas
Krzychu: jesli √16 x3 to 4√3
to √4x3 ile bedzie ?
16 sty 09:55
wredulus_pospolitus:
√16*3 = 4
√3
to
√4*3 =
√4*
√3 = .... ile
16 sty 09:57
Krzychu: 2√3 ?
16 sty 10:04
Hary: dobrze
16 sty 11:19
Hary: jeśli pierwiastki są równego stopnia to wciągasz liczby podpierwiastkowe pod jeden pierwiastek
16 sty 11:21
Krzychu: | | 16 | |
no ale jesli mam |
| √3π to ile to jest |
| | 3 | |
16 sty 11:55
Krzychu: | | 64 | | 1 | |
jesli |
| √3π daje nam 21 |
| π cm3 |
| | 3 | | 2 | |
16 sty 11:58
16 sty 12:03
16 sty 12:08
Krzychu: | | 1 | |
moj blad , powinno być 21 |
| 3π cm3 |
| | 3 | |
16 sty 12:21
J: OK.
| | 64 | | 1 | |
Zatem: |
| √3π = 21 |
| √3π i koniec. |
| | 3 | | 3 | |
16 sty 12:23
BoosterXS: Te twoje x oznacza pierwiastek czy co? bo nie łapie
16 sty 12:26
Krzychu: | | 16 | |
no tak , ale chodzi mi o |
| √3π cm3 |
| | 3 | |
to bedzie 6
23 √3 π ?
16 sty 12:29
J: | | 2 | | 16 | |
6 |
| ≠ |
| Policz jeszcze raz. |
| | 3 | | 3 | |
16 sty 12:31
16 sty 12:32
Krzychu: o to mi chodziło , Dizekuje bardzo
16 sty 12:35