matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
różniczkowalność w pkt(0,0)
matstud:
x
3
+y
3
f(x,y)=
(x,y)≠0 i 0 dla (x,y)=0
x
2
+y
2
jest ciagła w pkt (0,0) pochodne cząstkowe w (0,0)
f(t,0)
f'(x)(0,0)=lim
t−>0
=1 =f'(y)(0,0)
t
F(h)=0 bo [1,1]*[h,k]=[h,k]
f((0,0)+h)−0−F(h)
3. lim
h−>(0,0)
=lim
h−>(0,0)
||h||
h
3
+k
3
1
h*k(h+k)
(
−h−k)*
=lim
h−>(0,0)
i mi wychodzi 0
h
2
+k
2
||h||
p(h
2
+k
2
)
3
15 sty 23:20
matstud:
15 sty 23:35
matstud:
15 sty 23:56
matstud:
16 sty 00:18
matstud:
16 sty 00:30
matstud:
16 sty 01:11