oblicz 144-24 c -24/5c=0
ala: oblicz 144−24 c −24/5c=0
15 sty 23:11
jakubs: najpierw założenia
15 sty 23:13
ala: a+b+c= 12 ⇒ a+b= 12−c
h= a*b/c ⇒ ab= h*c
a2+b2=c2 ⇒ (a+b)2−2ab= c2 ⇒ (12−c)2−2hc=c2
144−24c− 24/5c=0
czy c=7,5

?
15 sty 23:19
ala: i jak potem obliczyć a oraz b?
15 sty 23:21
ala: Znaleźć boki trójkąta prostokątnego wiedząc, że jego obwód wynosi 12, zaś wysokość poprowadzona
na przeciwprostokątną jest równa 12/5?
15 sty 23:22
ala: a=8,4b?
15 sty 23:34
ala: pomoże ktoś?
15 sty 23:38
ala: sprawdzi moze ktoś te obliczenia?
15 sty 23:56