rownanie
wiesia: wiedząc,że a+1/a=12 ,oblicz a2+1/a2 proszę,pomóżcie!
15 sty 23:00
Eta:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
a2+ |
| = (a+ |
| )2−2*a* |
| = 122−2=....... |
| | a2 | | a | | a | |
15 sty 23:32
wiesia: dzięki Eta !
16 sty 13:54
wiesia: Uprość wyrażenie −3 |x+2 | + |−12−6x | − | 2x − 6 | wiedząc że, x należy do < −2 ; 3 >.
16 sty 14:05
J: Ustal jakiego znaku ( dodatnie czy ujemne) są wyrażenia pod wartościami bezwzglednymni w
podanym przedziale.Jesli są nieujemne opuść warotść bezwzgl. , jeśli ujemne opuść
wart.bezwzgl, zmieniając znaki
16 sty 14:31