matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji
johnas:
Wyznacz dziedzinę i oblicz miejsce zerowe funkcji:
x
2
−16
f(x)=
√
7−x
*
√
x−3
15 sty 22:13
kika:
D=:7−x>0 i x−3>0 wyznacz m zerowe licznik =0 i mianownik ≠0
15 sty 22:19
johnas:
Dzięki wielkie, dobrze myślałem, ale nie byłem pewien.
15 sty 22:25