matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania i nierówności
madzia:
Liczba rzeczywistych rozwiązań równania x (x
2
+ 4) (x
3
+8) (x
4
+16) = 0 jest równa:
15 sty 21:59
M:
10 lis 06:01
:
1
10 lis 08:58
Mila:
x (x
2
+ 4) (x
3
+8) (x
4
+16) = 0 x=0 lub x=−2
13 lis 23:03