czy może mi ktoś pomóc
seweryn: sprawdź czy proste o podanych równaniach przecinają się w jednym pkt jeśli tak to podaj
współrzędne tego punktu
a)x=7, 2x+y−4=0
b)3x−5y+2=0 , y=0,6x+0,4
c)y+x/2=1 , −5x+2y=1
d)3x−y+8=0, x−3y=0
czy mógły mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić
20 paź 20:21
Bogdan:
Rozwiązać w każdym przypadku układ podanych równań.
20 paź 20:55
seweryn: a mógłby mi ktoś to pokazać jak zrobić na którymś z tych przykładów?
20 paź 21:17
grus-grus: a)x=7, 2x+y−4=0 ⇒2*7+y−4=0⇒y=−10 przecinają się w pkt(7,−10)
20 paź 21:20