matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamośc, i oblicz to:)
Ala:
tg
2
α−sin
2
α=tg
2
α*sin
2
α
15 sty 17:35
agulka:
sin
2
α
sin
2
α−sin
2
α*cos
2
α
L=
−sin
2
α=
=
cos
2
α
cos
2
α
sin
2
α(1−cos
2
α)
=tg
2
α*sin
2
=P
cos
2
α
15 sty 17:46