matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamośc, oblicz
aneta:
tgα
sinα+sinα*tg
2
α=
cosα
15 sty 17:08
...:
sin
2
x
1
tgx
sinx(1+
)=sinx
=
cos
2
cos
2
x
cosx
15 sty 17:13
aneta:
a skąd ta 1 w pierwszym nawiasie?
15 sty 17:20