matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość, oblicz.
aneta:
1
sinα+sinα*tg
2
α=
cosα
15 sty 16:55
pigor:
..., np.
1
sin
2
α+cos
2
α
sin
2
α
cos
2
α
P
=
=
=
+
=
cosα
cosα
cosα
cosα
sinα
cosα*cosα
= sinα*
+
= sinα*tgα+cosα
≠ L
, o
cosα
cosα
−−−−−−−−−−−−− coś nie tak z twoją tożsamością
15 sty 17:04