x3:
Sprawa ewidentna(docent K niepotrzebny):
U{z}{1−i)=
8√1−osiem rozwiązań,z=
2√2−dwa rozwiązania
Co więcej z
8=(1−i)
8 nie jest równoważne z=
8√16,chociaż (1−i)
8=16
oczywiście nie można także napisać z=1−i
| | z | |
Autor koncepcji z8=(1−i)8⇔ |
| =8√1(Krzysio) poszedł jedyną słuszną drogą |
| | 1−i | |
szkoda tylko że nie podał ostatecznych rozwiązań,co jest karygodne i powoli staje się niestety
praktyką na tym forum.[skoro docent K ma etat w psychiatrii i tylko chałturę w matematyce)
Jednak pouczające zadanko(A te rozwiązania to);
+−
√22,+−
√22i;+−
12+−
12i