proszę o pomoc!
Ewa: 3. Oblicz objętość bryły w przypadku obrotu kwadratu dookoła prostej zawierającej jego
przekątną gdy długość boku wynosi 6cm
15 sty 16:34
Patronus:

Powstaną dwa stożki o promieniu podstawy równym połowie przekątnej kwadratu. i wysokości do
obliczenia z pitagorasa.
15 sty 16:37
Ewa: dziekuje
15 sty 16:44
Ewa: Potrzebuje też rozwiązania oprócz rysunku
15 sty 16:49
Patronus:

wysokość stożka obliczona z pitagorasa z trójkata na rysunku:
x = 3
√2
Pp = π*3
√22
V = Pp*x
15 sty 16:54
Stasia : dzięki
15 sty 16:54