zadania zamknięte na kolokwium
tekila: 1 Funkcja tg2/3x jest nieparzysta
2 Funkcje 3x−1 oraz 1 + log3 x są odwrotne
3 Funkcja f(x) = arc ctg(x2) jest różnowartościowa.
4 Jeżeli f(x0) oraz granica f(x) w punkcie x0 istnieją, to funkcja f(x) jest ciągła w x0.
5 Wyrażenie −∞ − ∞ jest nieoznaczone.
6 Pochodna każdej funkcji różnowartościowej w (0, 1) jest funkcją różnowartościową.
7 Jeżeli 1/2 <= f′(x) <= 1 dla każdego x ∈ (3, 6), to f(x) jest rosnąca w przedziale (3, 6).
8 Funkcja arctg (3 − 2x) jest malejąca w swej dziedzinie.
9 Funkcja f(x) = (arc sin x)2 ma minimum lokalne.
10 Wykres funkcji (0,7)x ma punkt przegi¸ecia.
11 Pochodna funkcji rosnącej przyjmuje tylko wartości nieujemne.
12 Wykres każdej funkcji ma co najwyżej dwie asymptoty ukośne.
13 Wyrażenie −x/x2+4x+4 jest ułamkiem prostym.
14 x = 1 − 98t, y = 2t jest równaniem parametrycznym pewnej prostej.
15 Każda suma całkowa jest nieujemna.
16 Norma podziału jest zawsze liczbą naturalną.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
15 sty 11:42
wredulus_pospolitus:
1 Funkcja tg2/3x jest nieparzysta <−−− i co to za zadanie

chodzi oto byś odpowiedział/−a TAK
lub NIE
15 sty 11:43
tekila: tak
15 sty 11:43
wredulus_pospolitus:
do której piszesz kolokwium
15 sty 11:43
tekila: jeszcze nie piszę ale z m.in te zadania będą
15 sty 11:45
wredulus_pospolitus:
a skąd wiesz

i od kiedy wiesz

ale na żadne z nich nie znasz odpowiedzi

z jakiego forum to przekopiowałaś/−eś
15 sty 11:49
tekila: dzięki juz sobie poradziłam szybciej
15 sty 11:51