zdolać ciągłość funkcji
mateusz: zdolać ciągłość funkcji
x dla x>2
w punkcie x
0=2
i narysować jej wykres
15 sty 10:37
J: "Zdolać", czyli zbadać. Kiedy funkcja jest ciągła w punkcie ?
15 sty 10:41
jwrhfd: limx→2− f(x)
limx→2+ f(x)
f(2)
jezeli lim = lim = f(2) to f jest ciagła
15 sty 10:42
mateusz: zbadać
15 sty 10:42
mateusz: bardzo proszę o pomoce
15 sty 10:47
15 sty 10:53
mateusz: nic nie rozumiem co robić
bardzo proszę o pomoce
15 sty 11:00
wredulus_pospolitus:
mateusz ... post z 10:42 przedstawia jakie trzy wartości masz obliczyć ... daras natomiast
odesłał do tematu na forum wyjaśniającego sposób obliczania granic
wystarczy tylko chcieć pomyśleć i zrozumieć
15 sty 11:07
J: mateusz.. funkcka jest ciągła w punkcie x0, jeśli posiada wartość w tym punkcie oraz granica
lewo − i prawostronna w tym punkcie jest równa f(x0), stąd te trzy warunki.
15 sty 11:17
wredulus_pospolitus:
J ... obawiam się, ze jest to kolejny 'student' to czeka na gotowca ... a może koło pisał do
11:00
15 sty 11:19
J: Podzielam tą opinię

, ale myślę, że pisze conajmniej do 11:30 , bo o 11:00 jeszcze wysłał
SOS
15 sty 11:25
mateusz: dzięki juz zrobiony
15 sty 11:32