Dziedzina
Asias:
log
0.
5x>0
No i w sumie nie wiem co dalej
15 sty 00:18
Godzio:
0 = log0.51
x < 1
15 sty 00:24
Asias: skąd sie wzieła ta jedynka?
15 sty 00:32
Godzio:
bo 0 = loga1 więc
logax > loga1
stąd dla a ∊ (0,1) mamy
x < 1
15 sty 00:34
Asias: aha , dzieki
f(x)=log2[1−log0.5(x2−5x+6)
1−log0.5(x2−5x+6)>0
1−log0.5>0
x2−5x+6>0
Dobrze kombinuje?
15 sty 00:40
Godzio:
Ostatnia nierówność wynika z tego: log0.5(x2 − 5x + 6) (mam nadzieję, że stąd to wziąłeś)
A pierwsza:
log0.5(x2 − 5x + 6) < 1 = log0.50.5
x2 − 5x + 6 > 0.5
No i ostatnia: x2 − 5x + 6 > 0
Te dwie nierówności do rozwiązania.
15 sty 00:42
Asias: A jak by było tak:
log0.5(x2−5x+6)<2
to wtedy:
log0.5(x2−5x+6)<2 =log0.51
x2−5x+6>1
Dobrze to zrobiłem?xd
15 sty 00:55
Godzio:
2 = log0.50.52
15 sty 00:57
Asias: Okej dziekuję bardzo za pomoc idę już spać , bajo
15 sty 01:01
Godzio:
Dobranoc
15 sty 01:02