twierdzenie sinusów
yrrah: Wykaż, że jeśli w trójkącie zachodzi związek a sinα+ b sin β= c sinγ to ten trójkąt jest
prostokątny
14 sty 21:12
wredulus_pospolitus:
najlepiej dowód 'niewprost'
14 sty 21:18
wredulus_pospolitus:
chwila chwila ... a niby skąd coś takiego ma wyjść ... to jest bzduuuura ... jedna wielka
bzduuuura
napisz poprawnie równanie które masz w dowodzie
14 sty 21:20
Eta:
a,b,c>0
| | a | | b | | a2+b2 | | c2 | |
a*sinα+b*sinβ=a* |
| +b* |
| = |
| = |
| = c |
| | c | | c | | c | | c | |
14 sty 22:01
yrrah: wreduluspospolitus dobrze jest. Już zrobiłem poza tym.
14 sty 22:31