Wyznacz te wartości parametru k, dla których dziedziną funkcji f(x)= P{ log(x^2
Zosia: Wyznacz te wartości parametru k, dla których dziedziną funkcji f(x)= P{ log(x2 + 4x +k)}
14 sty 21:02
Zosia: Wyznacz te wartości parametru k, dla których dziedziną funkcji f(x)= √ log(x2 + 4x +k)
zał.
skoro mamy wyrażenie pod pierwiastkie czy całość powinna być >0 ?
0 > Δ
x2 + 4x +k > 0
Δ= 16 − 4k
− k< − 4
k>4
w odp. mamy k≥5 zastanawiam
się
14 sty 21:05
Bizon:
pomieszanie z poplątaniem −
14 sty 21:48
Bizon:
... i może zacznij od napisania pełnej treści zadania −

Pewnie dziedziną ma być R
14 sty 21:56