matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdz czy zachodzi równość
Nerwus :
Sprawdz czy zachodzi równość
√
13−4*
√
3
+
√
4(7−4*
√
3
)
= 3
14 sty 20:27
KUZDE:
13 − 4
√
3
= (2
√
3
− 1)
2
7 − 4
√
3
= (
√
3
− 2)
2
14 sty 20:29
KUZDE:
√
x
2
= lxl
14 sty 20:29