matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Mariusz:
Funkcja spełnia warunki f(x+y)= f(x)+f(y) f(1)=1 obliczyć f(
1
4
)
14 sty 19:09
ICSP:
1
1
1
1
f(1) = f(
+
) = f(
) + f(
) =
2
2
2
2
1
1
1
1
1
f(
+
) + f(
+
) = 4 * f(
)
4
4
4
4
4
1
1
f(
) =
4
4
14 sty 19:11