14 sty 18:03
Piotr 10: No nie akurat słucham jeden piosenki zatytułowaną ''Głos wielkopolski''
14 sty 18:04
bezendu:
Myślę, że będzie 100 %
14 sty 18:05
Piotr 10: Pisałeś ją ? A to podstawa czy roz, bo nie chce zaglądać jeszcze
14 sty 18:06
bezendu:
Podstawa. R jest w czwartek. Tak pisałem.
14 sty 18:07
Piotr 10: To te zadanie, z √8+√15 było na podstawie ?
14 sty 18:07
bezendu:
Tak.
14 sty 18:08
Piotr 10: A myślałem, że to na rozszerzeniu było i zdziwiłem się troszkę. To ładnie, brawo
14 sty 18:08
bezendu:
Zobaczymy co będzie w czwartek. A Ty kiedy masz ?
14 sty 18:09
Piotr 10: Nie wiem, ale mam mieć podobno przed feriami, czyli przed 14 lutym
14 sty 18:10
Radek:
A ja 90%
14 sty 19:52
Mila:
Bardzo ładny zestaw zadań.
14 sty 20:34
bezendu:
Mila jak oceniasz stopień trudności tej matury ?
14 sty 20:37
Eta:
Hej

gratuluję wyników

→
zad27/ k: 4x+3y+25=0 u⊥k ⇒u=[4,3] i S(−3,4)
to SD=[x
D+3, y
D−4]= [4,3] ⇒ x
D+3=4 i y
D−4=3 ⇒ x
D=1 i y
D=7
Odp:
D(1,7)
Wniosek :
warto zgłębić wiedzę o wektorach
14 sty 21:49
bezendu:
A ja zrobiłem prostą prostopadłą przechodzącą przez ten środek i przecięcie się tych prostych
to punkt styczności

3 linijki
I od razu mówię, że nie umiem tych wektorów bo nie wiem co z czym
14 sty 21:52
bezendu: Ja mam tylko nadzieję, że w maju na R nie będzie żadnego zadania z wektorami.
14 sty 21:55
Eta:
14 sty 21:56
bezendu:
?
14 sty 21:57
Lorak: jedno zadanie z analitycznej musi się pojawić, a czy z wektorami... kto wie
14 sty 22:04
Lorak: w sumie na podstawie nie musi, ale na rozszerzeniu na pewno.
14 sty 22:05
Mila:
Matura średnio trudna.
Wektorów warto nauczyć się.
14 sty 22:10