matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Natalia:
Mam rozwiązać równanie wielomian A) w(x)=x
3
−7x+6=0
14 sty 15:38
bezendu:
W(1)=0
14 sty 15:38
Natalia:
A takie cos ? w(x)=(6x
2
+7x−3)(x
2
−5x+6)
14 sty 15:40
bezendu:
Δ licz w obu nawiasach
14 sty 15:42