da radę ktoś obliczyć?
licealista: Oblicz. I1+ √2 − √10I − I√2 − 3I + 3I √10 − 2I
14 sty 15:05
J: = √10 − √2 −1 −3 −√2 + 3√10 − 6 =4√10−10
14 sty 15:10
J: Przed drugim √2, ma być znak "+" .
14 sty 15:12
licealista: byłbyś wstanie wytłumaczyć jakoś to? w sensie jak to obliczyć?
14 sty 15:14
J: Musisz tylko ustalić, czy wyrazenie pod wartością bezwzględną ma wartość dodatnią, czy ujemną.
Potem opuszczasz wartości bezwzgledne zmieniając znaki tam,gdzie wartośc była ujemna.
Np: I √3 −√2 I = √3 −√2 , ale I √2 −√3 I = √3 −√2
14 sty 15:20
licealista: ok dzięki
14 sty 15:24