zadanie z dzisiejszej matury
sfrustrowanymaturzysta: zadanie z dzisiejszej matury. udowodnij,ze √5+ √3= √8+2√15 mógłby ktoś wyjaśnić?
14 sty 14:59
bezendu:
Ta matura to banał była
√5+
√3=
√(√3+√5)2
√5+
√3=|
√3+
√5|
√3+
√5>0 opuszczam moduł bez zmiany znaków
√3+
√5=
√3+
√5
L=P
C.N.W
14 sty 15:02
Piotr 10: Prawa strona
√(√5+√3)2=I √5+√3I=√5+√3
A więc Ls=Ps
14 sty 15:03
Piotr 10: Cześć
bezendu masz może tą maturkę ?
14 sty 15:03
Piotr 10: No te zadanie to na jedną linijkę

z dopisaniem ''c.n.w'' i L
S=P
s
14 sty 15:04
J: √8+2√15 = √(√3+√5)2 =I √3 + √5 I = √3 + √5
14 sty 15:04
bezendu:
Cześć niestety nie mam
14 sty 15:12
14 sty 15:13
bezendu:
Dowód z planimetrii też był banalny
Zadanie za 5 była podana prosta i środek okręgu znajdź punkt styczności
14 sty 15:15
Piotr 10: Ok, jak będzie to sobie ją zrobię
14 sty 15:16