zbiory matematyka
Karolina: ile wynosi A ∩ B ∩ C
jeżeli
A= 40
B= 10
C= 5
A ∩ B = 7
B ∩ C = 1
A ∩ C = 2
Z góry dziękuję za pomoc
14 sty 14:04
Karolina: nie wiem czy dobrze kombinuję, bo zadanie brzmi tak:
In the parasitology department you test 100 subjects (A) for the presence of
following parasites: malaria, bilharzia and tripanosoma. 50 are negative for all 3
parasites (B). 40 are positive for malaria (C), 10 are positive for bilharzia (D) and 5
are positive for tripanosoma (E). 7 are positive for malaria and bilharzia (F), 2 are
positive for malaria and tripanosoma (G) and 1 is positive for malaria and bilharzia
(H). How many people are positive simultaneously for malaria, bilharzia and
tripanosoma?
Nie zgadza mi się ilość zarażonych osób, bo niby napisane jest, że 50 osób nie ma żadnej z
chorób, a z dalszej części wynika, że jednak 55 jest zarażonych.
14 sty 14:08