Geometria Analityczna
Bizon: Prosze o pomoc.
Przez punkt przecięcia prosty 2x−3y+5=0 i 3x+y−7=0 poprowadź prostopadłą do prostej y=2x
Przekształciłem podane proste i nie wiem co dalej zrobić
14 sty 11:39
J: 1) Znajdż punkt przecięcia tych prostych : P(x
p;y
p)
| | 1 | |
2) Szukana prosta będzie miała równanie: y=− |
| x + b |
| | 2 | |
| | 1 | |
3) b wyznaczysz z równania: yp=− |
| (xp) + b |
| | 2 | |
14 sty 11:43
Bizon: Dziekuje
14 sty 11:45
Bizon:
... a .... drugi Bizon
14 sty 12:27
J: Tak myślałem

Bezczelność !
14 sty 12:29
Bizon:
−

Najwyższa pora na rejestrację −
14 sty 12:32
J: I nie będzie wątpliwości
14 sty 12:46