znowu elektrostatyka xD
seba: Dwa kondensatory o pojemności c1=2 uf i c2= 4uf polaczono szeregowo do stalego napiecia U =
60v. Jakie sa napiecia na obu kondensatorach jakie sa ladunki na okladkach ?
14 sty 10:48
daras: policz pojemność całkowitą, wzór znasz?"
14 sty 10:51
seba: No nie xd z fizy cienki Jestem
14 sty 10:53
daras: to wygugluj sobie
14 sty 10:59
seba: Nno właśnie to zrobiłem. .. i tu trafiłem
14 sty 11:00
14 sty 11:07
seba: Proszr o rozwiązanie seroio potrzebuje tego szybko
14 sty 11:12
daras: za ile ..dzwonek?
14 sty 11:17
seba: Za godzine

serio prosze ratujesz mi zycie xd
14 sty 11:23
daras: 40 V i 20 V
14 sty 11:44