Pomocy
Stevv: Ile to log o podstawie 1/2 ?
14 sty 10:12
Aga1.: Podaj jeszcze liczbę logarytmowaną.
14 sty 10:17
Stevv: Nie ma
14 sty 10:19
Stevv: Mam ciag ar. 2,log1/2,x,8 i wyznaczyc x
14 sty 10:21
J: To nie ma rozwiązania
14 sty 10:21
J: Pewnie 2−gi wyraz to: log0.5x
14 sty 10:22
wredulus_pospolitus:
stevv ... a ile to jest 'sinus'

albo ile to jest
√
14 sty 10:23
Stevv: Nie
14 sty 10:23
Stevv: Nie rozumiem
14 sty 10:24
wredulus_pospolitus:
no to ... to nie jest log o podstawie 1/2
| | 1 | |
tylko log DZIESIĘTNY z liczby |
| |
| | 2 | |
a to jest zaaasadnicza różnica
albo ... log
1/2 x i Ci się tylko ten przecinek 'wcisnął'
i optowałbym za ta właśnie opcją
14 sty 10:24
J: Po co wstawiłeś przecinek przed x. Drugi wyraz ciągu to: log0.5x
14 sty 10:25
Stevv: Aaaa ja slepy
14 sty 10:25
Aga1.: A może 1/2 to liczba logarytmowana?
wtedy
14 sty 10:27
Stevv: To ile to bedzie? Mam wyznaczyc x
14 sty 10:27
J: | | 2+8 | |
No to log0.5x = |
| = 5; czyli log0.5x = 5 |
| | 2 | |
14 sty 10:28
J: Dle mnie jest ciąg arytmetyczny: 2 ; 5 ; 8

, ale może się mylę.
14 sty 10:30
Stevv: Ale mam wyznaczyc x a nie 2 wyraz ciagu
14 sty 10:30
J: Nie dojdziemy do ładu.Napisz jeszcze raz jak wygląda ten ciąg.
14 sty 10:32
J: | | 1 | |
Inaczej. Czy ułamek |
| jest w podstawie logarytmu ? |
| | 2 | |
14 sty 10:34
Stevv: 2,log1/2 z x,8. Wyznacz x
14 sty 10:34
J: W takim razie : log0.5x =5; czyli x= ...?
14 sty 10:36
Stevv: 1/32
14 sty 10:41
J:
14 sty 10:42
daras: Stevv idź lepiej upewnić a nie zawracaj głowy głupotami
14 sty 11:20
sfrustrowanymaturzysta: ktoś tu dzisiaj maturkę pisał

pozdrawiam maturzystów
14 sty 14:48