matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo proszę o pomoc
pitt:
wykaż, że: a)
√
38−12
√
10
=2
√
5
−3
√
2
b)
√
188+48
√
15
=6
√
3
+4
√
5
c)
3
√
5
√
2
+7
−
3
√
5
√
2
−7
=2
20 paź 18:38
pitt:
Pomoże ktoś
20 paź 18:55