graniastosłup
OLA 1222: Podstawą graniastosłupa prostego jest prostokąt o bokach 3(m) i 6 (m). Wysokość tej bryły jest
większa od dłuższej krawędzi podstawy o 1/5 jej długości. oblicz pole powierzchni całkowitej
bryły. Jakim ułamkiem pola powierzchni bocznej tej bryły jest pole jej podstawy? PROSZĘ NA
TERAZ.
13 sty 23:34
dero2005:

a = 3
b = 6
P
p = a*b =
P
b = 2(a*h + b*h) =
P
c = 2P
p + P
b =
14 sty 07:48
J: P
p=3*6=18
| | 36 | | 648 | |
Pb=2h(a+b)=2* |
| *9= |
| |
| | 5 | | 5 | |
| | 648 | | 648 | | 180 | | 648 | | 828 | |
Pc=2*18+ |
| =36+ |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
| Pp | | 5 | | 90 | | 10 | | 5 | |
| =18* |
| = |
| = |
| = |
| |
| Pc | | 828 | | 828 | | 92 | | 46 | |
14 sty 08:34
5-latek:

Wyszedl mi taki szescian ale probuje
14 sty 09:21