matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
HELP:
Oblicz PC i V graniastosłupa prawidłowego trójkątnego, którego wszystkie krawędzie maja długość 4√3 cm.
13 sty 21:04
dero2005:
a = 4
√
3
a
2
√
3
P
c
=
+ 3a
2
2
a
3
√
3
V =
4
13 sty 21:10