matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
ANY:
ZAD 1) OBLICZ P(A∪B),jeśli: P(A)=
1
2
,P(B)=
2
3
,P(A∩B)=
1
4
ZAD2) OBLICZP(A\B),jeśli
(A)=
4
9
,P(B)=
1
6
,P(A∪B)=
2
3
13 sty 19:29