matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć brzeg
matstud:
1)A= {(x,y)∊ R
2
: x+y
2
−2x>0,|x+1|−1−y≤0} 2)
1
A={(x,y)∊ R
2
: 0<sinx<
}
2
1
tu wydaje mi się że Fr(A)={(x,y)∊ R
2
: sinx=0 v sinx=
}={(x,y)∊ R
2
: y=0 i
2
x∊<0+kπ,π+2kπ>}∪{(x,y)∊ R
2
: x=0 i y ∊
?}
13 sty 19:08
matstud:
13 sty 20:11
matstud:
13 sty 21:52