rozwiąż logarytm
marcin: log2 3 * log3 4
13 sty 18:21
marcin: baaaaaaaaardzo prosze o pomoc! jutro to mam na spr a wgl nie rozumiem
13 sty 18:39
Rafał28: po lewej masz dział logarytmy
13 sty 18:51
marcin: ale nie rozumiem. jak ja to mam pomnożyć?
13 sty 18:53
gg: znasz taki wzór? log(a,b)=log(c,b)/log(c,a)
przekształcasz ten wzór sobie i to co masz wychodzi
log(a,b)*log(b,c)=log(a,c)
u ciebie =log(2,4)
13 sty 18:58
13 sty 18:58
gg: log23*log34=log24
13 sty 19:01
gg: ze wzoru na zamianę podstawy logarytmu
13 sty 19:01
marcin: można jeszcze jaśniej?
co to jest c?
13 sty 19:12
marcin:
13 sty 20:05