równanie
kaz: sin3x+cos3x=1
20 paź 18:10
kaz: Eta,proszę
20 paź 20:57
Eta:

równanie to jest spełnione tylko dla :
sinx = 1 i cosx = 0 v sinx=0 i cosx=1
dokończ i podaj x ....
20 paź 22:21
kaz: | | π | |
x= |
| +2kπ i x=2kπ ⋁ x=kπ i x=2kπ |
| | 2 | |
mam tylko pytanie ,dlaczego właśnie tak wygląda rozwiązanie?
21 paź 20:26
Eta:
wiesz,że 0≤ sinx ≤1 i 0≤ cosx ≤ 1
więc kiedy suma sześcianów sin i cos będzie = 1 ?
21 paź 21:12
kaz: Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienia.
21 paź 21:43
Eta:
21 paź 21:46