Układ równań z dwoma niewiadomymi
lolita: Pomocy, wie ktoś może jak to ugryźć? układ równań
(x2+y2)xy=10
x4+y4=17
13 sty 16:08
ICSP: x4 + y4 = (x2 + y2)2 − 2(xy)2
Dalej nie powinno być już problemów.
13 sty 16:14
ICSP: (x;y) = (1;2) v (2;1) v (−1;−2) v (−2;−1)
i to są wszystkie rozwiązania rzeczywiste.
13 sty 16:25
lolita: rzeczywiście... dziękuję pięknie
13 sty 16:34
lolita: rozwiązania dał mi wolfram, kombinowałam z każdej strony, ale nie przyszło mi na myśl ta
równość, którą napisałeś/łaś, dzięki jeszcze raz ogromne
13 sty 16:37