Prosze o pomoc
ANY: Rzucono zolta i czerwona kostka do gry.Oblicz prawdopodobieństwo tego ze:
a.suma oczek jest wieksza od 7
b.na zoltejj kostce wypadla
parzysta liczba oczek
c.suma oczek jest wieksza od 7 i mniejsza od 11
d.na obu kostkach wypadly liczby oczek bedace
kwadratami liczb naturalnych
13 sty 13:23
wredulus_pospolitus:
nie zakladaj nowego teamtu dla każdego nowego zadania to raz
13 sty 13:26
ANY: tzn.prosze tylko o pomoc.Mam rozwiązania jednak chce by ktoś bardziej kompetentny rozwiazal na
swój sposób a ja sobie sprawdze.Przeciez po to jest to forum.A Pani−Pan jakos agresywnie do
tego podchodzi Czemu?
13 sty 13:37
Maslanek: |Ω|=62
a. |A|=18−6=12? Tak stawiam. Wypisz sobie ręcznie zdarzenia, które odpowiadają temu najlepiej.
b. |B|=3*6=18
c. |C|=|A|−3=9? Jak będziesz miała pewne |A|, to na pewno jest to |A|−3.
d. |D|=2+2=4
13 sty 14:28
ANY: Do Maslanek: Jak to zrobiles?mi wyszlo inaczej
13 sty 14:57
Maslanek: To pokaż jak Ci wyszło. Pogadamy
13 sty 15:12
Bizon:
W a) Maslanek nie uwzględnił 4 i 4 5 i 5 6 i 6
13 sty 15:26
Maslanek: 
Ja w drugą stronę robiłem, ale pewnie tak

Nie zagłębiałem się
13 sty 15:31