zadanie z trapezem
ilrtge: może ktoś zrobić mi całe, bo nie ogarniam kompletnie? Prooooszę!

Przekątna trapezu równoramiennego ma długość d i jest nachylona do dłuższej podstawy pod kątem
\alpha . Wykaż, że pole tego trapezu jest równe
12 d
2 sin 2\alpha
13 sty 11:46
J:
| | b+b+2x | | 2(b+x) | | 1 | |
P= |
| *h = |
| *h=(b+x)*h=dcosα*dsinα= |
| d2sin2α |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
13 sty 12:05
5-latek: Witam [P[J

]

jak ja to kocham
bo ja tego nie ogarniam
Nawet rysunku nie potrafie zrobic.
13 sty 12:12
J: Witam
5−latek.Jesli to nie pomoże,to dalsze tłumaczenie jest bez sensu
13 sty 12:19
J: Drugi popularny termin to...
liczę,ale coś mi nie wychodzi
13 sty 12:22
5-latek: A po policzeniu na forum
Tak wlasnie mialem tylko chcialem sprawdzic
13 sty 12:28
5-latek: A autora postu ani slychu a ni widu .
Pewnie skonczyl sie juz sprawdzian
13 sty 12:31
J: Rzeczywiście,jest jeszcze kilka takich sloganów,które sprowadzają się do jednego: [P[nawet nie
kiwnąłem/kiwnęłam palcem w bucie]]
13 sty 12:33
J: Chyba masz rację
13 sty 12:35
5-latek: Tak tylko sobie pomyslalem
13 sty 12:42
5-latek: Wiesz ale ciekawi mnie jedno .
czy nawet za jakis czas spojrzy tu i zobaczy jakie jest rozwiazanie ?
13 sty 12:44
J: Jesli to był rzeczywiście sprawdzian, to nie sądze. Jeśli chce spróbować to naprawdę "ogarnąć",
to pewnie zada kolejne pytania,skąd się to wzięło
13 sty 12:50