matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak zrobić ów zadanie?
Callahan:
Napisz równanie okręgu o średnicy M(−5,8), N(3,2)
20 paź 17:50
grus-grus:
√
(3−(−5))
2
+(2−8)
2
r=
=5
2
S(−1;5) O:(x+1)
2
+(y−5)
2
=5
2
20 paź 18:04