trygonometria
zaq: jak rozpisac sin3x i cos3x nie uzywajac gotowych wzorow?
12 sty 22:55
asdf: co to znaczy " gotowych wzorów" ? a możesz używać, np.:
sin(2x) = 2sinxcosx, albo na sume sinusów itd?
12 sty 23:02
Saizou: nie ma niegotowych wzorow xd
12 sty 23:03
zaq: tak, sin2x moge uzyc ale nie moge uzyc sin3x i cos3x. a jak szukalem to sa gotowe wyprowadzone
wzory na sin3x i cos3x
12 sty 23:11
Godzio:
sin(3x) = sin(x + 2x) = sinxcos(2x) + sin(2x)cos(x)
i teraz wzory na cos(2x) i sin(2x)
12 sty 23:12
p:
Godzio wiesz czy z maturą roz z matematyki na 98% podstawą 100% i fizyką podst 60% można dostać
się na matmę na PWr ?
12 sty 23:15
Godzio: Można się dostać z 30% z rozszerzenia. Wysokich progów nie ma, ale z tym wynikiem dostaniesz
się na większość kierunków

. Tutaj jest ten problem, że łatwo się dostać, trudniej utrzymać
12 sty 23:17
asdf: dokładnie

Na większość uczelni nie jest trudno się dostać, ale utrzymanie się na nich to już
całkiem inna sprawa.
12 sty 23:44