Wykaż, że
Bodek: | | 4 | |
Wykaż, że cosinus kąta przecięcia się wykresów funkcji f(x)= |
| x +1 i g(x)=−x√2 + 9 jest |
| | 3 | |
12 sty 22:42
bezendu:
y+
√2x−9=0
| | A1B2−A2B1 | |
tgα=| |
| | |
| | AA2+B1B2 | |
Ja bym z tego skorzystał
12 sty 22:47
Bodek: | | 4 | |
wiem, mam jedno pytanie. a1= |
| a, a2=−√2? |
| | 3 | |
12 sty 23:01
bezendu:
A− to jest to co stoi przy x więc ?
12 sty 23:03
Bodek: A to jest to co stoi przed x?
12 sty 23:04
12 sty 23:07
Bodek: tak?
12 sty 23:11
Saizou: bezendu a co jesli kat jest rozwarty, bo jesli dobrze pamietam to ten wzor tyczy sie kata
ostrego, tutaj akurat zadziala xd
12 sty 23:12
bezendu:
To bym inaczej pomyślał
12 sty 23:16
Bodek: czy mogli by mi panowie wytłumaczyć ile jest to a
2?

i co mam zrobić w sytuacji o jakiej
wspomnieł Saizou?
12 sty 23:19
Bodek: pokaże ktoś jak to rozwiązać? cały czas robię jakiś błąd i mi nie wychodzi...
12 sty 23:41