matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
pawulon:
Przekątne rombu mają długości 12 cm i 16 cm. Oblicz miarę kąta ostrego w rombie. a
2
+ b
2
= c
2
c
2
= 36 + 64 c
2
= 100 c =
√
100
c = 10
1
P=
* d1 * d2
2
P= a
2
* sinα
1
a
2
* sinα =
* d1 * d2
2
100sinα = 96 / :100 sinα= 0,96 sin = 75 stopni o to w tym chodzi?
12 sty 21:46
pawulon:
dobrze czy zle?
12 sty 21:52
krystek:
tak
12 sty 22:02