matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie z wartością bezwględną
Olgaaa:
|
1
3
x
2
−
4
3
x−4|=3
12 sty 19:26
5-latek:
1
4
x
2
−
x−4/*3 to |x
2
−4x−12|=3
3
3
a dalej podobnie jak tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/2546.html
12 sty 20:48
J:
x
2
−4x−12=
9
v x
2
−4x−12=
−9
13 sty 06:29