matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz następującą granicę
Józek:
Wyznacz następującą granicę:
(x−7)
2
49−x
2
lim x−>7
12 sty 18:40
Eta:
(x−7)(x−7)
x−7
f(x)=
=
−(x−7)(x+7)
−(x+7)
12 sty 18:44
Józek:
0
chyba jestem już za bardzo zmęczony, bo wychodzi mi
14
12 sty 18:59
Janek191:
0
Raczej
= 0
− 14
12 sty 19:02