matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwumian Newtona
Adrian:
101
51
101
52
101
101
+
+...+
równa jest:
A)2
1
00 B)2
1
01 C)2100 D)2101 ?
12 sty 18:21
Mila:
n
k
n
n−k
=
101
50
101
101−50
101
51
=
=
(1+1)
101
=2
101
=
101
0
101
2
101
50
101
51
101
52
101
101
=
+
+................+
+
+
...+
=
101
51
101
52
101
101
=2*
+
...+
=2
101
12 sty 18:41
Mila:
odp. A
13 sty 20:31