matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania wymierne
zenek:
Rozwiąż równanie
x−3
−1=2−x
x−2
12 sty 17:37
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
12 sty 17:38
zenek:
nie wychodzi mi
12 sty 17:55
5-latek:
zalozenie x−2≠0 to x≠ policz
x−3
x−2
−
=2−x
x−2
x−2
x−3−(x−2)
=2−x
x−2
x−3−x+2
=2−x
x−2
−1
=2−x
x−2
−1
2−x
=
i teraz mnoz na krzyz
x−2
1
12 sty 18:11