matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!
jaaaa:
Oblicz: (
√
3−
√
5
−
√
3+
√
5
)
2
12 sty 17:13
Mila:
Korzystaj z wzoru (a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
=3−
√
5
−2*
√
(3−
√
5
)*(3+
√
5
)
+3+
√
5
= =6−2
√
9−5
= dokończ
12 sty 17:24
jaaaa:
Dziękuje bardzo za pomoc!
12 sty 17:34