pierwiastek
Goska : mam pewien problem bo nie jestem pewna czy pierwiastek z 2 to 4
20 paź 16:19
Mateusz: Od tego jest kalkulator wpisujesz liczbe którą chcesz zpierwiastkować i naciskasz przycisk √
i wychodzi ci pierwiastek z tej liczby a √2 to nie jest 4 lecz ≈1,2 za to √4 = 2
20 paź 16:37
Eta:
Mateusz 
na jakim kalkulatorze to policzyłeś?
oczywista−oczywistość ,że
√2= 1,41421356237 ≈1, 41
20 paź 16:53
Mateusz: Ajc pomyłka nie liczyłem na kalkulatorze myslałem ze pamiętam ile to jest kiedys to pamiętałem
ale teraz widac wyszedłem z wprawy
20 paź 17:00
Mila: √4=2
√2<4
14 lis 16:50
asdf: √4 = √(−2)(−2) = −2
14 lis 16:53