matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Które wyrazy ciągu (an) są równe zeru ?
JaaaaaaaaaA:
a
n
=
1
2
n
2
−18
12 sty 16:45
bezendu:
0,5n
2
−18=0 /2 n
2
−36=0 (n−6)(n+6)=0 n=6
12 sty 16:45
5-latek:
1
Rozwiaz rownanie
n
2
−18=0
2
12 sty 16:46